Субота, 20.04.2024, 06:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


13:31
Дитсадок з дітьми без щеплень
о
Якщо дитина до 3 років не отримала щеплень, вона все одно може ходити до садка. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, коментуючи випадки відмов у прийомі неприщеплених дітей до садків. 

"Сьогодні батьки, чиї діти у віці до трьох років йдуть у садки, стикаються з проблемою незарахування дітей через відсутність у них профілактичних щеплень. Це пов'язано з тим, що діти, які йдуть зараз до садків - це діти, чиї батьки потрапили під вплив широкомасштабної антивакцинальної кампанії 2008 року", - йдеться в повідомленні. 

Якщо дитина не була щеплена через медичні протипоказання, її можуть прийняти до садка за рішенням консиліуму лікарів. Якщо батьки згодні хоч і із запізненням, але зробити щеплення, спеціальна комісія в садку повинна скласти для дитини новий графік вакцинації - і прийняти її. Неприщеплену дитину можуть прийняти в садок, але за рішенням його керівника. У такому разі батьків попередять про небезпеку і про те, що при погіршенні епідеміологічної ситуації дитину доведеться забрати додому.


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту роз'яснило порядок прийому дітей, яким не було вчасно зроблено щеплення.

Про це йде мова у листі від 25-го травня 2011-го року 1/9-389 «Про дотримання порядку прийому дитини до дошкільного навчального закладу», розміщеному на сайті Міносвіти.

У листі підкреслюється, що згідно з Конституцією України, нікому не може бути відмовлено у праві на освіту і держава має створити можливості для реалізації цього права.

"У відповідності пункту 6 Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12-го березня 2003-го року №305, прийом дітей в дошкільний учбовий заклад здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної картки про стан здоров'я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження.

Для прийому дітей до дошкільного навчального закладу (групи) компенсуючого типу додатково подається висновок психолого-медико-педагогічної консультації, територіального лікувально-профілактичного закладу чи тубдиспансеру, направлення місцевого органу управління освітою», — йдеться у тексті документу.

У листі міністерства окремо висвітлені питання прийому до ДНЗ дітей, батьки яких не згідні робити їм щеплення.

"Питання про відвідування дошкільного навчального закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень, вирішується лікарсько-консультативною комісією, згідно наказу Міністерства охорони здоров'я України № 43429.11.2002 та затвердженого цим наказом примірного «Положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу», — зазначається у документі.

«Враховуючи вище зазначене, відмова керівника дошкільного навчального закладу у прийнятті дитини до закладу без відповідних профілактичних щеплень суперечать діючому законодавству України», — зазначають у міністерстві.

Зокрема, у Міносвіти пояснюють, що «за наявності відповідних медичних довідок встановленого зразка із висновком лікаря, у якому зазначено, що дитина може відвідувати дошкільний навчальний заклад, керівник закладу зобов'язаний прийняти дитину до закладу».

                                                                                                                                                     Джерела: Українська правда. Життя, www.osvita.org.ua

     


Категорія: Службова інформація | Переглядів: 974 | Додав: Освітянин | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024