Четвер, 25.04.2024, 08:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


10:26
Семінар вчителів історії та правознавства

18 жовтня на базі Чапаєвської ЗОШ І-ІІІ ст відбулося засідання РМО вчителів історії, правознавства та етики на тему : «Формування предметно-правових  компетентностей та цінності права. Система правовиховної роботи в школі». Семінар відкрила Курінна К.М., завідуюча районним методичним кабінетом, яка зазначила,що формування складових правової культури – предметно-правових компетентностей та цінності права покладене на вчителя історії та правознавства. Завдання вчителя полягає у тому, щоб ще в стінах школи сформувати в учнів позитивну правосвідомість та правомірну поведінку, що дасть можливість будувати світ у правовому полі та стане гарантією безпеки у світі. Тому важливість  правової освіти сьогодні беззаперечна.

 Що таке компетентність, компетентнісно-орієнтоване навчання, які життєво-необхідні компетенції треба сформувати в учня, які правові компетентності зокрема,- на ці та інші питання вчителі знайшли відповідь у ході перегляду комп’ютерної презентації «Формування предметно-правових компетентностей та цінності права»,дискусії та перегляді уроку на тему: «Що таке конституція. Як Конституція врегульовує життя громадян України» у 9 класі, який майстерно провела Чернобай Н.В., вчитель історії та правознавства, вчитель-методист, Відмінник освіти України. Вчителька використала інтерактивну дошку,де учні заповнювали схему, роботу з документом,підручником, учні складали логічний ланцюжок, працювали колективно. Завершили урок «Правовою трибуною», в якій взяли участь дев’ятикласники та вчителі шкіл району. Надія Володимирівна  розповіла  про методику проведення заходу «Правова трибуна». Третьокласники показали  казкову  правознавчу вікторину.  Чернобай Н.В. та Бойко Н.В. розповіли про систему правовиховної роботи в школі, поділилися методикою організації та проведення Місячника, Тижня правовиховної роботи, а присутні – переглянули презентацію «Організація правовиховної роботи в школі». На завершення семінару вчителі взяли активну участь у обміні досвідом за даною темою. Були вироблені методичні рекомендації.

         В роботі семінару взяла участь директор школи Малахова Т.І., вчитель історії, вчитель-методист, Заслужений працівник освіти України. А ще – генератор всіх починань та досягнень педагогічного та учнівського колективів.

                                                        К.Курінна, завідуюча районним методичним кабінетом
Категорія: Архів | Переглядів: 1043 | Додав: Освітянин | Теги: правовиховна робота | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024