Четвер, 25.04.2024, 08:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:07
ТВОРЧИЙ ПОШУК УЧИТЕЛІВ ХУДОЖНЬОЇ КУЛЬТУРИ

Предмет «Художня культура» введений з метою формування в учнів світоглядних  орієнтацій, художніх компетентностей, культури почуттів, виховання потреби у творчій самореалізації та духовному самовдосконаленні у процесі опанування цінностями  української та зарубіжної культури.

Велику допомогу у досягненні мети надають інформаційно-комунікаційні технології. Саме цій проблемі був присвячений районний семінар, який відбувся 07.02.2012 року на базі Чутівської ЗОШ І-ІІІ ст.

За допомогою комп’ютерної презентації  вчителька художньої культури Власенко О.І. науково обґрунтувала необхідність використання  інформаційно-комунікаційних технологій на уроках та позакласній роботі, продемонструвала переваги таких уроків, рекомендувала різні комп’ютерні програми, педагогічні програмні засоби. Особливу увагу звернула на використання Педагогічних кейсів з художньої культури для 9, 10, 11 класів (Рівне: ПП «Контур-плюс»), які містять методичні та дидактичні матеріали до уроків: програму, календарно-тематичне планування уроків, критерії оцінювання навчальних досягнень учнів, методичні рекомендації та інструментарій уроків, мультимедійні засоби навчання: (по 3 компакт-диски до кожної частини з конспектами авторських уроків, лекціями, візуальним рядом, DVD- відео, аудіо-CD, тестовими завданнями).

Застосування  теоретичних знань у практичній діяльності учасники  семінару  мали змогу побачити на відвіданому уроці художньої культури в 11 класі на тему: «Образотворче мистецтво Італії: епоха титанів». Учитель Власенко О.І. ефективно використала на уроці інтерактивну дошку, мультимедійний проектор, завдання для самостійного пошукового дослідження з метою створення презентацій та проектів, мережу Інтернет, відеофрагменти, тестову перевірку знань учнів на комп’ютері.

Під час проведення майстер-класу методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського  Халецька Л.Л., яка була присутня на семінарі, використала комп’ютерну презентацію та продемонструвала, за допомогою яких сучасних педагогічних  інформаційно-комунікаційних технологій та методичних підходів можна  виконати завдання, які стоять перед вчителями, які викладають навчальний предмет «Художня культура».

 Юрченко Л.Г, методист РМК

Категорія: Архів | Переглядів: 969 | Додав: Освітянин | Теги: семынар, Художня культура | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024