Вівторок, 23.04.2024, 11:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:14
Регіональна естафета педагогічних інновацій завітала в Чутове
Життя такої важливої галузі, як освіта, сьогодні характеризується інноваційними змінами.   Це засіб реалізації потенціалу вчителів, керівників навчальних закладів. Чи готова школа сьогодні до змін ? Адже, інноваційний потенціал школи  -  це можливість створювати, сприймати й реалізовувати нововведення.

            Саме з метою вивчення та впровадження у практичну діяльність інноваційних форм роботи, спрямованих на розвиток загальної середньої та дошкільної освіти, і була започаткована  обласна естафета педагогічних інновацій «Нові горизонти української школи».

 21 березня відбулася зустріч  освітян Хорольщини  та Чутівщини. Спочатку гості оглянули виставку методичних матеріалів, поробок талановитих учнів шкіл району.  Титар С.О., заступник голови районної державної адміністрації, Калаур В.Г., заступник голови районної ради, Павленко М.А., начальник відділу освіти, Курінна К.М., завідуюча районним методичним кабінетом, щиро вітали гостей і бажали творчої праці по впровадженню інновацій в школах та дошкільних закладах. Зустріч вела Павленко М.А., яка надавала слово для інформування про діяльність освітян нашого району по використанню в практиці роботи інтерактивних технологій та інноваційних методик. Директори та вчителі Чутівської, Новокочубеївської, Чапаєвської, Войнівської , Сторожівської, Кочубеївської , Черняківської  шкіл району, завідуюча Черняківським дошкільним навчальним закладом «Ромашка»  ознайомили присутніх з використанням інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховній роботі школи           (Соколов І.В.), технологією навчальної проектної діяльності у початковій школі (Рубель Т.О.), музико-терапевтичною технологією «ПіснеЗнайка» (Сологуб Н.В.), діяльністю «Школи сприяння здоров’ю» (Токар Г.М.), «Колективна творча справа – шлях до соціалізації учнів» ( Пижик В.Б.), інноваційним розвитком школи (Калюжна Н.М.), експериментальною діяльністю вчителя (Одаренко С.В.), використанням спадщини М.К.Башкирцевої у навчально-виховному процесі            ( Хоменко В.С.), з діяльністю Чутівського районного Центру бізнес-освіти учнівської молоді (Чернобай Н.В.), нетрадиційними техніками роботи з дошкільнятами (Дряпак І.М.).

Штейнберг І.О, заступник начальника відділу освіти Хорольської РДА, Глущенко Л.А., завідуюча райметодкабінетом, Шип А.А., методист рай- методкабінету, Копайгора М.М. ( директор Хорольської гімназії) розповіли про діяльність шкіл району по використанню педагогічних інновацій. Підвела підсумки Міщенко І.О., методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського. Круглий стіл пройшов у творчій атмосфері, дав можливість переконатися, що освітяни районів ідуть в ногу з тими змінами, які відбуваються в освіті України.

Учасники зустрічі побували у музеї М.Башкирцевої   Черняківської  школи, подивились літературно-музичну композицію, переглянули виставки робіт учнів та дошкільнят, відвідали групи Черняківського дошкільного  закладу «Ромашка», отримали від діток дитячого садочка коровай та сувеніри на згадку.

Зустріч пройшла у невимушеній дружній обстановці і була корисною , пізнавальною і ефективною.  Адже тільки той, хто сам рухається вперед, може вести за собою.

К.Курінна, завідуюча районним методичним кабінетом
                                                                       


                                                                       

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Архів | Переглядів: 963 | Додав: Освітянин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024