Четвер, 28.03.2024, 17:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:36
ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ ВЧИТЕЛІВ 2-их КЛАСІВ

27 січня 2014 року у Чутівській  ЗОШ І-ІІІ ст. зібралися на чергове засідання учителі 2-их класів шкіл району.  Для ознайомлення  педагогів із теоретичним матеріалом методист РМК Юрченко Л.Г. продемонструвала комп’ютерну презентацію «Викладання курсу «Сходинки до інформатики» та роздала всім присутнім буклети  з теми. Із структурою уроку, методикою його проведення, основними комп’ютерними програмами,  видами діяльності та формами роботи учителі ознайомилися на практиці, відвідавши уроки  курсу «Сходинки до інформатики» у 2-Б та 2-А класах (учитель-методист Крамова О.М.   та старший учитель Скрипник Л.С.).

Під час перегляду мультимедійної презентації «Молодший школяр в інформаційному суспільстві» старший учитель Рубель Т.О. акцентувала увагу на тому, як уберегти дітей від інформаційної небезпеки та яку просвітницьку і  роз’яснювальну  роботу слід проводити з батьками.

Учасники  зібрання,  беручи участь у вправі «Зворотний зв'язок», яку проводила учитель Новак Л.М., обмінялися досвідом використання ІКТ у навчально-виховному процесі, створення навчальних проектів, проведення уроків «Сходинки до інформатики», уроків інших навчальних предметів з комп’ютерною підтримкою, використання ППЗ.

Під час круглого столу педагоги  обговорювали проблему «Гра  як  вид навчально-пізнавальної діяльності  молодших школярів». Зупинилися на таких питаннях як  класифікація ігор, вимоги та етапи їх проведення, обмеження до  проведення ігор;  розглянули освітній потенціал та емоційну природу  гри, умови  її оптимального використання та запропонували добірку дидактичних ігор з математики, української мови та природознавства, підготовлені старшим учителем Новокочубеївської ЗОШ І-ІІІ ст. Ходакевич Г.І.

Проблемам екологічного виховання був присвячений масовий захід, підготовлений учнями  4 класу. Старший учитель Гуля В.М. під час демонстрації комп’ютерної презентації  ознайомила колег із системою роботи  з молодшими школярами щодо формування ціннісного ставлення до природи та виховання екологічної культури.

Учитель початкових класів Новак Л.М., яка була ведучою на засіданні, блискуче справилася зі своєю роллю: вдало використала  елементи тренінгових занять, психологічні заставки, власні вірші, цікаву наочність, виставку методичних доробок педагогів.  Методист РМК Юрченко Л.Г. підвела підсумок роботи. Педагогам були запропоновані методичні рекомендації з питань, які розглядалися на засіданні.

 

Методист РМК Л.Юрченко

Категорія: Останні | Переглядів: 745 | Додав: Освітянин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024