Субота, 20.04.2024, 05:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:52
Районна науково-методична конференція «Великий геній українського народу і всього світу»,

26 лютого 2014 року на базі Чутівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості відбулась районна науково-методична конференція «Великий геній українського народу і всього світу», присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. ЇЇ учасниками стали вчителі української мови і літератури та історії шкіл району, письменники – члени Чутівської спілки письменників, працівники бібліотек райцентру, методисти Чутівського районного методичного кабінету. 

 Було підготовлено 23 доповіді, до більшості з них – комп’ютерні презентації.

  З вітальним словом до учасників конференції звернулась завідуюча Чутівським районним методичним кабінетом Курінна Катерина Михайлівна, яка привітала всіх із наближенням знаменної дати, зупинилась на світовому значенні життя, літературної та мистецької творчості Тараса Шевченка, побажала успіху у роботі конференції. 

 Ряд доповідей були присвячені  темам, які вивчаються у шкільному курсі української літератури. Цікавим був виступ учителя історії Филенківської ЗОШ І-ІІІ  ст. Сьомака Олега Павловича, який поділився із слухачами власними напрацювання з проблеми «Поема «Гайдамаки» як історичне джерело». 

Частина доповідачів висвітлила  питання , що стосувалися діяльності Тараса Шевченка як художника: «Картинна галерея, створена Т.Шевченком на Полтавщині» (Бикова Н.І., Гряківська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Жіночі портрети, створені Т.Шевченком» (Сегеда В.М., Таверівська ЗОШ І-ІІ ступенів), «Картини і малюнки Т. Шевченка періоду заслання» (Піддяча В.М., Іскрівська ЗОШ І-ІІ ступенів). 

Із доповіддю «Жанр послання у творчості Т. Шевченка» виступила Венгренюк О.І., Артемівська ЗОШ І-ІІІ ст.), з напрацюваннями по вивченню  у школі послання «І мертвим, і живим, і  ненародженим землякам моє дружне посланіє…»,  поділилась Дерев’янко С.А. (Чапаєвська ЗОШ І-ІІІ ст.) Вона ж продемонструвала учасникам зібрання «Кобзар» Т. Шевченка 1929 року видання, який власники книги врятували з будинку під час пожежі в роки Великої Вітчизняної війни.

 У частині доповідей конференції всебічно розглядалися питання значення творчості Т.Г.Шевченка у розвитку сучасної літературної мови (Пальчик Т.А., Новокочубеївська ЗОШ І-ІІІ ст.), у розвитку освіти (С.М.Кравченко, Смородщинська ЗОШ І-ІІ ст.).

Питання «Шевченко і Полтавщина» також було досить актуальним на конференції. На різних проблемах у межах означеної теми зупинялись Лисенко М.Й. (Черняківська ЗОШІ-ІІ ст.), Пуглій Л.М. (ВойнівськаЗОШ І-ІІІ ст.), Сьомак Т.Г. (Филенківська ЗОШ І-ІІІ ст.).

                                                                  Р.Артеменко,методист 


                                                                 


Категорія: Останні | Переглядів: 805 | Додав: Освітянин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024