Четвер, 25.04.2024, 21:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:18
Регіональна науково-практична конференція «Система неперервної географічної освіти на Полтавщині».

Чутівський район з географічної точки зору розташований у лісостеповій зоні. Унікальність полягає в тому, що по території Чутівщини пролягає північна межа степу з характерними проявами його ландшафтів.

Саме ця особливість зацікавила науковців, аспірантів, викладачів, методистів та вчителів географії Полтавщини. 20 квітня була проведена регіональна науково-практична конференція «Система неперервної географічної освіти на Полтавщині».

Гостей радо вітали учні та педагоги Кочубеївської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Основна мета перебування учасників конференції – проведення краєзнавчої наукової екскурсії по заказниках місцевого значення.

З теоретичними аспектами використання краєзнавчого матеріалу на уроках географії та його значення у формуванні в учнів цілісного образу Землі ознайомили присутніх Булава Л.М., кандидат географічних наук, професор, завідувач кафедри географії та краєзнавства ПНПУ ім. В.Г. Короленка та Шкоденко Л.А., методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. А практичну частину конференції організували вчителі географії.  Одаренко С.В., вчитель Кочубеївської ЗОШ І-ІІІ ст., провів екскурсію до комплексної пам’ятки природи «Грушеві могили», яка характеризується чисельною популяцією горицвіту весняного, цвітінням якого були зачаровані всі присутні.

Учителі Войнівської ЗОШ І-ІІІ ст. Яременко Н.І. та Дудник І.О. продемонстрували учасникам конференції різноманітні комплекси природи,  зосереджені в заплаві та на терасах р. Коломак . Значні площі займають водні, прибережно-водні,  болотні та лучні екосистеми. Ландшафти долини                 р. Коломак мають всі перспективи для створення природно-заповідної мережі на території Войнівської сільської ради.

День проведення конференції співпав з відзначенням Дня Довкілля. Свідоме, дбайливе ставлення до природи продемонстрували учні Чутівської ЗОШ І-ІІІ ст., учасники екологічного театру «Н2О» - призери зонального конкурсу-огляду, у своєму виступі «  Земля – наш спільний дім».

Вітали учасників конференції у Черняківській ЗОШ І-ІІ ст. Всі були зачаровані відвідинами музею Марії Башкирцевої. Пам'ять славетної землячки свято бережуть  учні і вчителі у нашому краї та пропагують її творчість у різних виховних заходах, один з яких і продемонстрували для гостей.

Ця тепла весняна зустріч залишиться у спогадах учасників конференції чудовими краєвидами, рідкісними видами рослин та тварин, яких мали змогу спостерігати; творчістю учнів та їх наставників; приємними враженнями від подорожі по нашому краю.

Чітка і злагоджена робота конференції відбулася завдяки спільній роботі педагогічного та обслуговуючого персоналу Кочубеївської ЗОШ І-ІІІ ст., директора – Петренко С.В., вчителя географії Одаренка С.В. Директора Черняківської ЗОШ І-ІІ ст.  Хоменко В.С.,   та вчителів Крикливець В.П., Герасименко В.Б. Вчителів  Чутівської ЗОШ І-ІІІ ст. Фесенко І.М. та Старокольцевої Р.І. Вчителів Швець Ю.В. ( Водянська ЗОШ І-ІІ ст.), Бурнейка А.В. ( Іскрівська ЗОШ І-ІІ ст.), Кучерявого В.В. ( Сторожівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Демочко Л.П. ( Новокочубеїівська ЗОШ І-ІІІ ст.),Яременко Н.І., Дудника І.О.

( Войнівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

 

Л. Остапенко, методист РМК


                                                           

                                                           
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 763 | Додав: Освітянин | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024