П`ятниця, 19.04.2024, 22:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:36
Вісті з засідань січневих методичних об'єднань

РМО вчителів математики     

На січневому засіданні районного методоб’єднання вчителів математики ознайомились з результатами районних олімпіад, участю школярів у роботі МАН, результатами ЗНО з математики, особливостями ЗНО 2013 року. Поділились досвідом участі у фестивалі «Золотий фонд уроків Полтавщини» (Петренко Ю.В.), «Золотий фонд уроків Чутівщини» (Прокопенко Т.М., Литвиненко В.В.)

         Було обговорено питання участі школярів у Всеукраїнському математичному конкурсі «Кенгуру 2012» на залученні учнів до участі в Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру 2013».

         Вчителі математики піднімали питання про рівень олімпіадних завдань з математики для учнів сільських ЗНЗ, про відсутність оплачуваних годин математики для позаурочних занять з учнями.

         Були вироблені відповідні пропозиції.

РМО вителів фізичної культури.

Жваво пройшов творчий звіт учителів фізичної культури «Портрет учителя». Ільченко М.К., Литвиненко А.М., Рядних О.М., Лиховид І.А., Лисенко Ю.О., Боровик О.С., Бурнейко А.В. у презентаціях та виступах ознайомили присутніх із своїми здобутками та знахідками. Вчителі Сологуб С.М., Ільченко М.К., Левченко О.М. ознайомили присутніх з результатами роботи по темі «Впровадження інтерактивних технологій на уроках та в позакласній роботі з фізкультури.

         Провідний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Понятенко А.Й. запропонувала план-календар змагань на ІІ семестр 2012-2013 н.р.

         Угненко М.Б., Рядних О.М., Ільченко М.К., Левченко О.М. виступили по питаннях організації суддівства районних змагань та новинками в суддівстві.

         Методист РМК Рибаченко В.І. наголосила на участі у Всеукраїнському конкурсі на кращий інноваційний урок з фізкультури та урок фізичної культури з елементами футболу. Вчителі прийняли відповідні рішення.

 

 

 

РМО педагогів-організаторів

         На засіданні РМО педагогів-організаторів та класних керівників розглядалось питання «Виховання компетентної особистості- завдання сучасної школи». Також досвідом роботи поділились з колегами Фесенко І.М., класний керівник 5 класу Чутівської ЗОШ І-ІІІст., переможець районного та дипломант ІІ ступеня обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року».

         Педагог-організатор Артемівської ЗОШ І-ІІІст. Ахм едова І.Г. повідомила про участь в обласному семінарі «Про особливості створення сценаріїв та режисури шкільних театралізованих світ та композицій», а педагог-організатор Чапаєвської ЗОШ І-ІІІст. Заєць С.Ю.- про позитивні враження школярів школи від обласного тренінгу «Активна участь- запорука реалізації прав людини».

         Досвідом роботи поділились педагоги-організатори, що атестуються в цьому році, зокрема, Власенко О.І., Чутівська ЗОШ І-ІІІст. презентувала свій досвід в електронному варіанті у формі порт фоліо.

         Акцентувалась увага на основних завданнях виховної роботи у ІІ семестрі навчального року. Вироблені відповідні рекомендації.

                                                                     

                                    

                                     

РМО вчителів початкових класів

         Про роботу закладів освіти району по упровадженню Державного стандарту початкової загальної освіти ( за результатами перевірки).

         Ознайомлення з аналітичною довідкою про узагальнення результатів проведення Всеукраїнських інтернет-зборів батьків першокласників.

         Творчі звіти вчителів у формі комп’ютерних портфоліо.

                                                                                    

РМО вчителів хімії та біології

-         Поліпшити гурткові роботу з екологічної освіти та біології.

-         Пожвавити участь в екологічних конкурсах.

-         Проблема утилізації відпрацьованих хімічних реактивів.

 

РМО вчителів інформатики

         Мета засідання методоб’єднання вчителів інформатики: створення умов для успішного впровадження в 2013-2014 н.р. курсу «інформатика» у 5 класі. Для цього розглянули мету та завдання курсу, структуру нової навчальної програми, її складові ( керівник м/о петренко Ю.В.). Важливим питанням успішного впровадження програми визнали: підготовленість вчителів інформатики до навчального курсу «Інформатика», забезпечення технікою та належним під’єднанням всіх шкіл до мережі Інтернет.

         На методоб’єднанні вчителів фізики заслухали звіти вчителів, що атестуються у 2013 році (Лещенко О.П., Горінчой О.С.) та переглянули їх презентації. В процесі роботи обговорили результати ЗНО 2012 та особливості проведення ЗНО в 2013 році.

         Методоб’єднання вчителів трудового навчання основну увагу звернули на особливості нової навчальної програми з трудового навчання для 5-9 класів, яка буде запроваджена у 2013-2014 н.р. та шляхи її реалізації. З презентацією виступив голова методоб’єднання Гезей А.М., де розкрив основні складові програми.

 

         Методисти РМК.                                                                 

Категорія: Останні | Переглядів: 627 | Додав: Освітянин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024