П`ятниця, 29.03.2024, 09:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:17
Зустріч учасників Шкільної служби порозуміння

29.10.2013 року на базі Артемівської ЗОШ І-ІІІст. відбулася робоча зустріч учасників Шкільної служби порозуміння. В ній взяли участь учні медіатори та вчителі координатори Филенківської, Кочубеївської, Артемівської, Чутівської ЗОШ І-ІІІст., а також районні практичні психологи Гордієнко Н.В., Гаркуша М.П. та  методист, що відповідає за психологічну службу Ставнича І.П., яка ознайомила присутніх з історією виникнення Шкільної служби порозуміння в Чутівському районі.

                З 4 по 7 липня 2011 року, фасилітаторами Іриною Таран, Романом Таран та Вірою Полижко, на базі Артемівської ЗОШ І-ІІІ ст. було організовано курси з навчання координаторів та медіаторів шкільних служб порозуміння на тему: «Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння».

В навчанні взяли участь практичний психолог Чутівської ЗОШ І-ІІІст., Гордієнко Наталія Володимирівна, 5 вчителів та 15 учнів. Зараз незважаючи на не велику кількість шкіл, де діє шкільна служба порозуміння, є достатні результати проведеної роботи.

Робота ШСП проводиться систематично, учні (медіатори) із задоволенням допомагають іншим дітям у вирішенні певної проблеми. На даний час встановлено повну довіру до учасників ШСП.

      Основними проблемами були нерозуміння учнями (учасниками) суті даного завдання та недовіра (чи не буде дана проблема розголошена), але подальша робота, яка проводилася дала позитивний досвід.

           В кожній школі, де діє служба підготовлені презентації Шкільних служб порозуміння, проводиться ознайомлення із діяльністю ШСП інших ЗНЗ району.

                В ході робочої зустрічі практичним психологом Артемівської ЗОШ І-ІІІст. Гаркушою Мариною Петрівною був проведений цікавий та змістовний семінар- тренінг обміну досвіду Шкільних Служб Порозуміння, учасники якого поділились набутими навичками роботи, розповіли про свої досягнення та деякі невдачі. Медіатори ШСП ознайомили присутніх з результатами своїх досягнень в роботі ШСП, розповіли які саме конфлікти розв’язуються мирним шляхом, які відновні практики використовуються, а це й медіація однолітків, коло прийняття рішень. Також розповіли як допомагає Шкільна Служба Порозуміння в житті школи,  тому що медіатори та координатори ШСП якоюсь мірою працюють над формуванням безпечної атмосфери в навчальному закладі.

Насамкінець координатори служби звернули увагу на те, що в школах району є багато учнів, які бажають пройти курси з навчання медіаторів шкільних служб порозуміння, щоб надалі працювати в системі ШСП.

На даний час  взяти участь у ІІ етапі навчання бажають 6-7 дорослих та 15 дітей, тому що деякі учні (медіатори) вже закінчили школу.

 

 

Методист, що відповідає за психологічну службу Ставнича І.П.


                                             

                                             

        

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Останні | Переглядів: 764 | Додав: Освітянин | Теги: шкільна служба порозуміння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024