П`ятниця, 26.04.2024, 20:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:55
УЧИМОСЯ СПІВПРАЦЮВАТИ

Важливій проблемі наступності початкової  та дошкільної  ланок освіти  був присвячений спільний семінар учителів 1-их класів та вихователів старших груп ДНЗ, який відбувся 17 березня 2014 року у Черняківці.

Цікавою та насиченою була програма семінару.  Учасники відвідали інтегроване заняття у старшій групі «Хліб, як сонце, сяє на столі» (вихователь Гостудим Н.М.) та урок природознавства в 1 класі на тему «Природа рідного краю» (учитель Герасименко В.Б.); взяли  активну участь у їх обговоренні, порівняли форми і методи роботи з дітьми, відмітили високий методичний рівень викладання, максимальне врахування вікових особливостей дітей, вдале використання інформаційно-комунікаційних технологій, роздавального матеріалу, наочності, ігрових методів навчання.

Із захопленням присутні переглянули  виставку «Своїми руками» та експонати новоствореного Музею  старої іграшки.

Директор Черняківської ЗОШ І-ІІ ст. Хоменко В.С. під час демонстрації комп’ютерної презентації «Школа – дитячий садок: крок назустріч» поділилася досвідом роботи з наступності, розповіла про ефективну співпрацю педагогічних, дитячих та батьківських колективів обох закладів освіти. Завідуюча ДНЗ «Ромашка»    Дряпак І.М. запропонувала присутнім мультимедійну презентацію по формуванню комунікативних умінь і навичок, супроводжувала її  великою кількістю фотоматеріалів та глибокими коментарями.

Підсумки роботи  підвели методисти районного методкабінету Ночовна О.В. та Юрченко Л.Г., використавши презентацію «Наступність початкової та дошкільної ланок освіти» та закликавши забезпечити єдність, взаємозв’язок  та узгодженість мети, змісту, методів, форм навчання і виховання з урахуванням вікових особливостей дітей на суміжних щаблях освіти.

На завершення учасникам семінару запропонували переглянути виховний захід «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», який присвячений 200-річчю Т.Г.Шевченка і підготовлений під керівництвом педагогів Лисенко М.Й. та Довбиш В.П. вихованцями  дитсадка та учнями школи. Присутні були глибоко вражені виконавською майстерністю малих акторів, великою виховною спрямованістю заходу на збагачення емоційно-естетичного досвіду дітей, на забезпечення орієнтації на цінності української культури, єдності різних видів мистецтва з метою формування національного патріотизму та розвитку дитячих здібностей і обдарувань.

Учасники семінару висловили  щиру подяку керівникам, педагогам та дітям за цікаву та змістовну співпрацю по реалізації наступності початкової та дошкільної  ланок освіти.

Методист РМК Юрченко Л.Г.


Категорія: Останні | Переглядів: 889 | Додав: Освітянин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024