П`ятниця, 26.04.2024, 06:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти виконавчого комітету Чутівської селищної ради

Категорії розділу
Останні [138]
Інформація про останні події апарату відділу освіти
Службова інформація [16]
Архів [75]
ЗНО [0]
Новини про Зовнішнє Незалежне Оцінювання якості освіти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


08:52
НАВЧАННЯ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА

18 березня 2015 року в  Артемівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум  учителів  музичного мистецтва.

Педагоги відвідали урок у 4-Б класі. Тема: «Пісні весняного календарного циклу. Вивчення української пісні «Соловеєчку, сватку, сватку!». З метою розвитку в учнів музичних здібностей, слуху, формування музичної культури учитель Чигринець  В.М. вдало використала наочність, обладнання  та продемонструвала застосування педагогічного програмного засобу. За допомогою єдності  всіх складових досягнуто  цілісності уроку; цікавим було інсценування сюжетів пісень та виконання музично-ритмічних рухів.

У 5-Б класі учитель Пономаренко І.М. провів урок, присвячений портрету жінки в українському музичному та образотворчому мистецтві. Вдало підібраний цікавий матеріал. Для  опанування музики у зв’язках з іншими видами мистецтва, глибшого розуміння специфіки її образної мови та загальних закономірностей  відображення дійсності, зовнішнього та внутрішнього світу людини в мистецтві учитель вдало використав ІКТ: відеоролик «Жінка  в житті Т.Г.Шевченко», репродукції картин видатних художників К.Маковського, М.Кривенка, Г.Тарасенка та нашої землячки,відомої на весь світ художниці  М. Башкирцевої. Для сприймання були запропоновані музичні твори: «Берегиня»  у виконанні   гурту «Краяни» та «Ой ти, дівчино, з горіха зерня» (А.Кос-Анатольський, І.Франко) у виконанні А. Солов’яненка. Учні  аналізували та висловлювали власне ставлення до творів   мистецтва, порівнювали засоби виразності, характеризували образи.

Під час круглого столу учителі обмінялися досвідом використання ППЗ та ІКТ на уроках музичного мистецтва. Вели мову про оформлення класних журналів, особливості організації навчально-виховного процесу відповідно до вимог нових навчальних програм та Державного стандарту,  про основні та обов’язкові види діяльності на уроках, методику їх проведення, основні види домашніх завдань. Ознайомилися з новинками фахових періодичних видань. Був підведений підсумок та вироблені методичні рекомендації.

Методист РМК  Л.Юрченко.

           

           

           

Категорія: Останні | Переглядів: 1587 | Додав: Освітянин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Державні закупівлі
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024